Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hvorfor ModuSec?
Kort byggetid
Brannsikring
Beskyttelse mot vann
Isoleringsevne
Styrke
Sikkerhet

 

Styrken i ModuSec panelene

ModuSec er veldig lett (omkring 20kg/m² for standard paneler), men samtidig utrolig sterkt. Kompresjonsstyrken i panelene er målt til nesten 60000kg/m². Dette betyr at vi også kan benytte panelene som gulvpaneler og bygge et forseglet 6 sidet rom.

Under brann er det veldig trolig at stålplatene vil slippe kjernen pga varmen. Dette fordi stålet utvider seg med en annen hastighet enn kjernen og denne utvidelsen kan kun gå i retning vekk fra kjernematerialet. Kjernematerialet i ModuSec klarer vekten fra taket også uten stålplatene. Dette er IKKE tilfelle med kompositt materialer av mineralull, noe som medfører at slike konstruksjoner alltid krever tilleggsstøtte under brann for ikke å risikere kollaps.

ModuSec takpaneler er testet og godkjent iht. BS6399 (tilsvarende NS EN 1991) for takpaneler opp til 6m uten å understøtte. Under BS6399 testes panelene for påkjenninger opptil 0,25KN/m² distribuert last og 0,9KN punktlast.

Systemet er også godkjent for konstant trykk ±350 Pa med topptrykk opptil 500 Pa. Dersom rommet skal utstyres med gasslukkesystemer leveres også overtrykksventilasjon konstruert på samme måte som dørene.

Alle takpaneler er utstyrt med stålkanaler med ikke-ledende avstandsstykker for økt styrke, sentrert i lengderetningen av panelene (eller andre steder om ønskelig). Dette er trekktestet opp til 100kg med M6 og M8 Blindnagler. Imidlertid vil det alltid være nødvendig å utvise forsiktighet når tung last skal festes i taket og vi anbefaler alltid å kontakte oss ved den minste tvil.
Lys, kabelkanaler, etc. kan festes direkte i stålplaten i panelet. 

Panelstyrke Video